Yalnız Mesajı Göster

Kurutulmuş Domatesli Açma

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurutulmuş Domatesli Açma





35 su bardağı un
15 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
15 çorba kaşığı toz şeker
5 kurutulmuş domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Hamur aralarına sürmek için:
50 gr eritilmiş ılık tereyağı

Üzeri için:
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
Haşhaş tohumu

Kurutulmuş domatesli açma:
Unu çukur bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın Mayalı karışım, ayçiçeği yağı, şeker ve tuzu ila ve edip karıştırın Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin

Kurutulmuş domatesleri zar şeklindedoğrayıp bir çorba kaşığı zeytin yağında yumuşaması için bekletin

Hamuru 12 eşit bezeye ayırın Bezeleri tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın Üzerlerine eritilmiş tereyağını gezdirip rulo şeklinde sarın ve aralarına kurutulmuş domates parçalarını yerleştirin Rulo hamurların iki ucunu ters yöne bir kaç kez çevirip uç kısımlarını birleştirin ve açma şekli verin

Açmaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Üzerlerine kalan eritilmiş tereyağını sürün Yumurta ve yoğurdu bir kapta çırpın Hamurların üzerlerinesürün Haşhaş tohumu serpin Mayalanması için hamurları fırın tepsisinde 20-25 dakika bekletin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Ilık servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla