Konu
:
Kurutulmuş Domatesli Açma
Yalnız Mesajı Göster
Kurutulmuş Domatesli Açma
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kurutulmuş Domatesli Açma
3
5 su bardağı un
1
5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1
5 çorba kaşığı toz şeker
5 kurutulmuş domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Hamur aralarına sürmek için:
50 gr eritilmiş ılık tereyağı
Üzeri için:
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
Haşhaş tohumu
Kurutulmuş domatesli açma:
Unu çukur bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın
Mayalı karışım, ayçiçeği yağı, şeker ve tuzu ila ve edip karıştırın
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Kurutulmuş domatesleri zar şeklindedoğrayıp bir çorba kaşığı zeytin yağında yumuşaması için bekletin
Hamuru 12 eşit bezeye ayırın
Bezeleri tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın
Üzerlerine eritilmiş tereyağını gezdirip rulo şeklinde sarın ve aralarına kurutulmuş domates parçalarını yerleştirin
Rulo hamurların iki ucunu ters yöne bir kaç kez çevirip uç kısımlarını birleştirin ve açma şekli verin
Açmaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
Üzerlerine kalan eritilmiş tereyağını sürün
Yumurta ve yoğurdu bir kapta çırpın
Hamurların üzerlerinesürün
Haşhaş tohumu serpin
Mayalanması için hamurları fırın tepsisinde 20-25 dakika bekletin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Ilık servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul