Konu
:
Badem Kaplı Kruvasan
Yalnız Mesajı Göster
Badem Kaplı Kruvasan
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Badem Kaplı Kruvasan
4 kruvasan (bayat)
2 yemek kaşığı tereyağı (50 gr)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta akı
2
5 çay bardağı badem unu
üzeri için
1 yumurta akı
1 su bardağı file badem
Yarım su bardağı pudra şeker
Badem kaplı kruvasan:
Kruvasanları enine ikiye kesin
Bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikser ile iyice karıştırın
üzerine yumurta akını ekleyip tekrar karıştırın
Son olarak badem ununu ilave edip karıştırdıktan sonra 4 (yarı) kruvasana sürün
üzerlerine diğer kruvasanları kapatın
Kruvasanları yumurta akına buladıktan sonra file badem ile iyice kaplayın
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin
önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul