Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Ve Cevizli Rulo

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Ve Cevizli Rulo





1 kg yeşil elma
2 su bardağı un
11 çorba kaşığı tozşeker
75 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 yumurtanın sarısı
1 kahve fincanı su
200 gr kuru üzüm
100 gr ince çekilmiş ceviz
1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 tutam tuz

Üzeri için
Pudraşeker
Tarçın

Elmalı ve cevizli rulo:
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın Su, sirke, 1 yumurtanın sarısı, sıvıyağ ve tuzu bir kaba alıp karıştırın ve unun ortasına ilave edin Pürüzsüz bir hamur yoğurun Hamurun üzerini bezle örtüp bir saat dinlendirin

Elmaların kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın Bir kaba alıp üzerine 3 çorba kaşığı tozşeker serpiştirin Kuru üzümü yıkayıp süzün Tereyağını bir tavaya alıp eritin Ceviz ve ufalanmış ekmek içini ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun

Hamuru un serpilmiş tezgah üzerine alıp parmaklarınızla incelterek dikdörtgen şeklinde açın Cevizli karışımı, elma, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını hamurun üzerine eşit şekilde yayın Hamuru rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine alın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin

Üzerine pudraşeker ve tarçın serpiştirip ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla