Konu
:
Üzümlü Tatlı Simit
Yalnız Mesajı Göster
Üzümlü Tatlı Simit
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzümlü Tatlı Simit
2 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
1
5 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı taze portakal suyu
400 gr beyaz ve kırmızı üzüm
150 gr eritilmiş ılık tereyağı
1 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şeker
Üzümlü tatlı simit:
Üzümleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
Un, mısır unu, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın
Yumurtalar ve şekeri başka bir kapta çırpın
Ilık tereyağı ve portakal suyunu ekleyip karıştırın
Unlu harcı ve portakal kabuğunu ilave edip pütürsüz bir hamur elde edene kadar mikserle çırpın
Üzümlerin yarısını ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın
Hamuru yağlanmış 24 cm çapındaki ortası delik kek kalıbına dökün
Üzerine kalan üzümleri hafifçe bastırarak dizin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin
Ilınınca üzerine bal gezdirip pudra şeker ve hindistan ceviziyle süsleyin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul