Konu
:
Tavuk Etli Pay
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Etli Pay
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Etli Pay
Hamuru için
2 su bardağı kek unu
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
125 gr tereyağı
1 çay bardağı soğuk süt
Dolgusu için
2 arpacık soğanı
Yarım diş sarımsak
50 gr tereyağı
1 tavuk göğüs eti
150 gr mantar
2 sivribiber
küp doğranmış
Tuz
Karabiber
100 ml krema
2 yemek kaşığı mısır unu
1 çay bardağı mısır konservesi
1 yemek kaşığı mayonez
Üzeri için
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuk etli pay:
Tereyağı ve diğer kuru malzemeleri mutfak robotunda ekmek kırıntısı görünümüne gelinceye kadar karıştırın
Azar azar sütü ekleyin
Hamuru unlanmış tezgaha alıp merdane ile açın
Çiçek şeklinde kalıpla hamurdan parçalar kesin ve muffin kalıplarının içine yerleştirin
Tabanına çatalla delikler açın
180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Soğan ile sarımsağı küçük doğrayıp tereyağında 2-3 dakika soteleyin
Küçük doğranmış tavuk etleri ve ince doğranmış mantarları ekleyin ve bir kaç dakika soteleyin
Sivri biberi, baharatları ekleyin
Suyunu çekene kadar pişirin
Krema ve mısır ununu ekleyip bir kaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın
Mısır ile mayonezi ekleyip soğumaya bırakın
Karışımı hamurta banların üzerine paylaştırın
Kaşar peyniri ve kekik serpiştirin
Kırmızı biberden kalıpla çiçek çıkartıp payların üzerine yerleştirin
180 dereceye ayarlı fırında peynirler eriyip üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul