Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Ve Tavuklu Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Ve Tavuklu Tart





250 gr un
100 gr margarin
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı su

Üzeri için:
500 gr mantar
2 soğan
250 gr tavuk eti
3 çay kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı krema
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber

Mantarlı ve tavuklu tart:
Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, tuz ve su ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında 15 dakika bekletin

Tavuk etini haşlayıp küp küp doğrayın Soğanları soyup rendeleyin Maydanozu yıkayıp kıyın Mantarları temizleyip dilimleyin Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun Mantarları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin Maydanoz, tuz, karabiber ve kremayı ilave edin 2-3 dakika pişirip tavayı ocaktan alın Tavuk etini ekleyip harmanlayın

Hamuru unlanmış zemine alıp bir kez daha yoğurun ve 20 cm çapında yağlanmış tart kalıbına alıp elinizle bastırarak yayın Üzerine tavuklu malzemeyi yayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Soğuyunca dilimleyip servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla