Konu
:
Mantarlı Ve Tavuklu Tart
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Ve Tavuklu Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Ve Tavuklu Tart
250 gr un
100 gr margarin
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı su
Üzeri için:
500 gr mantar
2 soğan
250 gr tavuk eti
3 çay kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı krema
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Mantarlı ve tavuklu tart:
Unu hamur yoğurma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, tuz ve su ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında 15 dakika bekletin
Tavuk etini haşlayıp küp küp doğrayın
Soğanları soyup rendeleyin
Maydanozu yıkayıp kıyın
Mantarları temizleyip dilimleyin
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı kavurun
Mantarları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin
Maydanoz, tuz, karabiber ve kremayı ilave edin
2-3 dakika pişirip tavayı ocaktan alın
Tavuk etini ekleyip harmanlayın
Hamuru unlanmış zemine alıp bir kez daha yoğurun ve 20 cm çapında yağlanmış tart kalıbına alıp elinizle bastırarak yayın
Üzerine tavuklu malzemeyi yayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Soğuyunca dilimleyip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul