Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Pay

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Pay





500 gr yağsız dana ve kuzu karışık kıyma
30 gr margarin
2 közlenmiş salçalık biber
2 çorba kaşığı un
2 yumurta
Tuz, karabiber, kekik

Hamur için:
75 gr margarin
25 su bardağı un
Tuz
1 yumurta
Yarım su bardağı su

Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Kıymalı pay:
Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın Unu derin bir kaba alıp tuz, yumurta, yumuşatılmış margarin ilave edip karıştırın Yarım bardak suyu ekleyerek yoğurun Kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur elde edin Hamuru streç folyoya sarıp dinlendirin

Kıymayı 2 kaşık margarinle tavaya alıp suyunu salana kadar kavurun Tuz, karabiber ve kekik ekleyin 2 yumurtayı unla çırpıp kıymaya ilave edin ve karıştırın, ocaktan alın Közlenmiş biberleri ince şeritler halinde kesin

Yuvarlak bir tart ya da fırın kalıbını yağlayın Hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya ayırıp merdane ile kalıp büyüklüğünde açın Büyük hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kalıba yayın Kıymalı karışımı yayıp üzerine biberleri yerleştirin Diğer hamuru üzerine düzgün bir şekilde kapatın Kenarlarını bıçakla kesin Artan parçalardan dekoratif yapraklar kesip üzerini süsleyin

Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla