Konu
:
Kıymalı Pay
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Pay
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Pay
500 gr yağsız dana ve kuzu karışık kıyma
30 gr margarin
2 közlenmiş salçalık biber
2 çorba kaşığı un
2 yumurta
Tuz, karabiber, kekik
Hamur için:
75 gr margarin
2
5 su bardağı un
Tuz
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kıymalı pay:
Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın
Unu derin bir kaba alıp tuz, yumurta, yumuşatılmış margarin ilave edip karıştırın
Yarım bardak suyu ekleyerek yoğurun
Kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur elde edin
Hamuru streç folyoya sarıp dinlendirin
Kıymayı 2 kaşık margarinle tavaya alıp suyunu salana kadar kavurun
Tuz, karabiber ve kekik ekleyin
2 yumurtayı unla çırpıp kıymaya ilave edin ve karıştırın, ocaktan alın
Közlenmiş biberleri ince şeritler halinde kesin
Yuvarlak bir tart ya da fırın kalıbını yağlayın
Hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya ayırıp merdane ile kalıp büyüklüğünde açın
Büyük hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kalıba yayın
Kıymalı karışımı yayıp üzerine biberleri yerleştirin
Diğer hamuru üzerine düzgün bir şekilde kapatın
Kenarlarını bıçakla kesin
Artan parçalardan dekoratif yapraklar kesip üzerini süsleyin
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul