Konu
:
Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek
3 su bardağı un
100 gr margarin
1 yumurta
1 çorba kaşığı kuru maya
1 kahve fincanı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme
1 çay bardağı soyulmuş yerfıstığı
5~6 dal taze fesleğen
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Fesleğenli ve fıstıklı çörek:
Margarini oda ısısında yumuşatın
Unu çukur bir kaba eleyin
Bir kapta margarin, yumurta, maya, su ve tuzu karıştırın
Azar azar un ekleyip yoğurun
Mayalanması için 20 dakika bekletin
İç malzeme için, fesleğeni yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
Fesleğen, zeytinyağı ve fıstıkları ekleyip robotta kıyın
Hamura fesleğenli karışımı ekleyip tekrar yoğurun
İki misli kabarıncaya kadar ılık bir ortamda bekletin
Hamuru bir kez daha yoğurup yuvarlak şekil verin
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Üzerlerini keskin bir bıçağın ucu ile artı işareti çizin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul