Yalnız Mesajı Göster

Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Ve Fıstıklı Çörek





3 su bardağı un
100 gr margarin
1 yumurta
1 çorba kaşığı kuru maya
1 kahve fincanı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme
1 çay bardağı soyulmuş yerfıstığı
5~6 dal taze fesleğen
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Fesleğenli ve fıstıklı çörek:
Margarini oda ısısında yumuşatın Unu çukur bir kaba eleyin

Bir kapta margarin, yumurta, maya, su ve tuzu karıştırın Azar azar un ekleyip yoğurun Mayalanması için 20 dakika bekletin İç malzeme için, fesleğeni yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın Fesleğen, zeytinyağı ve fıstıkları ekleyip robotta kıyın

Hamura fesleğenli karışımı ekleyip tekrar yoğurun İki misli kabarıncaya kadar ılık bir ortamda bekletin Hamuru bir kez daha yoğurup yuvarlak şekil verin Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerini keskin bir bıçağın ucu ile artı işareti çizin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla