Konu
:
Tahinli Ve İspanaklı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Ve İspanaklı Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Ve İspanaklı Börek
6 yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı süt
İç malzemesi:
500 gr ıspanak
2 soğan
Tuz, karabiber
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tahinli ve ıspanaklı börek:
Ispanağı iyice yıkayıp doğrayın
Soğanları soyup kıyın
Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin
Ispanağı ekleyip 15 dakika pişirin
Tuz ve karabiber ekleyip çatalla ezerek püre haline getirin
Soğumaya bırakın
Tahin ile sütü çırpıp sosu hazırlayın
Yufkaları dört eşit parçaya kesin
Herbirine tahinli sostan sürüp kenarına ıspanaklı içi yerleştirin
Kalın sigara böreği gibi sarın
Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız börekleri dizin
Üzerlerine kalan tahinli sosu sürüp 200 dereceye ayarlı fırında pişirin
Sıcak olarak servis yapın
ENERJİ DEPOSU TAHİN
Tahin, kolesterol içermediği için kalbe yararlı bir besin
100 gramı 634 kalori içerdiğinden, özellikle iştahsız çocuklara öneriliyor
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul