Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Ve İspanaklı Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Ve İspanaklı Börek





6 yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı süt

İç malzemesi:
500 gr ıspanak
2 soğan
Tuz, karabiber
1 kahve fincanı zeytinyağı

Tahinli ve ıspanaklı börek:
Ispanağı iyice yıkayıp doğrayın Soğanları soyup kıyın Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin Ispanağı ekleyip 15 dakika pişirin Tuz ve karabiber ekleyip çatalla ezerek püre haline getirin Soğumaya bırakın

Tahin ile sütü çırpıp sosu hazırlayın Yufkaları dört eşit parçaya kesin Herbirine tahinli sostan sürüp kenarına ıspanaklı içi yerleştirin Kalın sigara böreği gibi sarın

Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız börekleri dizin Üzerlerine kalan tahinli sosu sürüp 200 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak olarak servis yapın

ENERJİ DEPOSU TAHİN
Tahin, kolesterol içermediği için kalbe yararlı bir besin 100 gramı 634 kalori içerdiğinden, özellikle iştahsız çocuklara öneriliyor
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla