Konu
:
Sardalyalı Karnıyarık Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Sardalyalı Karnıyarık Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sardalyalı Karnıyarık Böreği
2 yufka
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı çörekotu
Harcı için
20-30 sardalya veya hamsi
1 tatlı kaşığı karabiber
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 limon
1 demet maydanoz
4 dal taze soğan
5-6 dal dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı buğday veya mısır unu
Sardalyalı karnıyarık böreği:
Balıkların kılçıklarını iyice temizleyin
Çukur bir kaba alın
Zeytinyağı ve limonu üzerine gezdirin
Yaklaşık 20 dakika dinlenmeye bırakın
Maydanoz, taze soğan ve dereotlarını ayıklayıp yıkayın
İnce kıyıp çukur bir kaba alın
Balıkları unlayın
Fazla unlarını silkeleyip yeşilliklere ekleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp harmanlayın
Yufkaları 4 parçaya bölün
Dörtte bir parça yufkayı alıp düz bir zemine yayın
Yan kavisli kısımlarını kesip kare haline getirin
Üzerine zeytinyağı sürüp yanlardan çıkan parçaları köşelemesine yufkanın ortasına yerleştirin
Harçtan bir miktar alıp köşelemesine yufkanın ortasına yerleştirin
Harçta en az 5 sardalya veya hamsi bulunmasına dikkat edin
Kare yufkanın uçlarını kaldırarak birbirine karşılıklı değecek şekilde harcın üzerine kapatın
Yuvarlayarak rulo yapın
Aynı işlemleri diğer yufkalar içinde yaptıktan sonra böreklerin üzerini zeytinyağı ile yağlayın
Susam ve çörekotunu serpiştirip üzerine alüminyum folyo örtün
180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin
Folyoyu alıp böreklerin üzeri kızarana kadar 10-15 dakika daha pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul