Konu
:
Pırasalı Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Çörek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Çörek
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı ılık su
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
Sıvıyağ
İç malzeme
500 gr pırasa
1 domates
1 çarliston biber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Pırasalı çörek:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Ortasını havuz gibi açıp yumurta, yoğurt, ılık su ve tuzu ilave edin
Malzemeler özleşene kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin
Pırasalar ve biberi temizleyip ince halka şeklinde kesin
Domatesi soyup küp doğrayın
Sıvıyağı tavada ısıtıp pırasayı kavurun
Biber ve domatesi ekleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın ve ocaktan alın
Hamuru merdane ile incelterek açın
Hamur kesici aletle daire şeklinde hamurlar kesin
Pırasalı karışımı hamurlara paylaştırın
Hamurları ortadan ikiye katlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak birleştirin
Böreklerin üzerine fırça ile yumurta sarısını sürün
Sıvıyağı tavada kızdırıp börekleri iki taraflı kızartın
Sıcak ya da ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul