Konu
:
Kıymalı Yufka Kesesi
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Yufka Kesesi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Yufka Kesesi
2 hazır yufka
1 küçük soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
500 gr yağsız kıyma
4 yumurta sarısı
4 dal maydanoz sapı
Tuz, karabiber
Kıymalı yufka kesesi :
Bir yufkayı dörde katlayın
Tam ortasına kenarları kıvrımlı 20-22 cm çapında bir kâse ya da kalıp kapatıp çevresinden bıçakla kesin
4 yuvarlak yufka parçası elde edin
Diğer yufkayı da aynı şekilde kesin
Soğanı kıyın
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin
Kıymayı ilave edin
Suyunu salınca tuz ve karabiber ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin
Yuvarlak kesilmiş yufka parçalarını ikişer ikişer ayırın
Ortalarına 2-3 kaşık kavrulmuş kıyma koyup 1 yumurta sarısını üzerine ilave edin
Yufkayı etrafından ortaya doğru büzerek torba ağzı şeklinde kapatıp maydanoz sapı ile bağlayın
Bu şekilde 4 börek hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul