Konu
:
Baharatlı Ve Üzümlü Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Ve Üzümlü Ekmek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Ve Üzümlü Ekmek
2 ekmek için
500 gr un
Yarım çay kaşığı deniz tuzu
15 gr yaş maya
40 gr margarin
1 yumurta
75 ml süt
75 gr kuru üzüm
175 gr karışık kuru meyve
75 gr esmer şeker
Yarım çorba kaşığı pekmez
Yarım çay kaşığı öğütülmüş karışık
baharat muskat~ karanfil~tarçın
Baharatlı ve üzümlü ekmek:
Un ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın
Mayayı küçük bir kaseye alıp 2 çorba kaşığı ılık su ekleyin
Karıştırıp sıcak bir yerde 10 dakika bekletin
Margarini küçük küçük kesip una ilave edin
Elinizle ovalayarak una yedirin
Yumurtayı çırpıp una ekleyin
Yumurtayı ölçekli bir kaba alın
Sütü ilave edip çırpın
Karışım 250 ml’ye gelinceye kadar ılık ekleyin ve çırpın
Margarin eklediğiniz unun ortasını çukurlaştırıp maya ve yumurtalı karışımı ilave edin
Karışımı yaklaşık yarım saat yoğurun
Hazırladığınız hamuru hafifçe yağlanmış bir kaba alıp üzerine hafifçe nemlendirilmiş bir bezle örtün
Sıcak bir yerde 30 dakika bekletin
Kuru üzüm ve kuru meyveleri bir kaba alın
‹çinde kaynar su bulunan başka bir kabın içine yerleştirip üzerini bir bezle örtün
Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp 5 dakika yoğurun
Hamurun içine kurutulmuş meyve, kuru üzüm, şeker, pekmez ve baharatı ekleyip tekrar yoğurun
Hamuru tekrar bir kaba alıp üzerine nemli bezle örtün ve sıcak bir yerde 1 saat bekletin
Hamuru ikiye bölüp SoftBowl Nilüfer kalıplarının içine yerleştirin
Hamurların üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika dinlendirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin
Sıcak veya ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul