Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Ve Üzümlü Ekmek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Ve Üzümlü Ekmek





2 ekmek için
500 gr un
Yarım çay kaşığı deniz tuzu
15 gr yaş maya
40 gr margarin
1 yumurta
75 ml süt
75 gr kuru üzüm
175 gr karışık kuru meyve
75 gr esmer şeker
Yarım çorba kaşığı pekmez
Yarım çay kaşığı öğütülmüş karışık
baharat muskat~ karanfil~tarçın

Baharatlı ve üzümlü ekmek:
Un ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın Mayayı küçük bir kaseye alıp 2 çorba kaşığı ılık su ekleyin Karıştırıp sıcak bir yerde 10 dakika bekletin Margarini küçük küçük kesip una ilave edin Elinizle ovalayarak una yedirin Yumurtayı çırpıp una ekleyin Yumurtayı ölçekli bir kaba alın Sütü ilave edip çırpın Karışım 250 ml’ye gelinceye kadar ılık ekleyin ve çırpın Margarin eklediğiniz unun ortasını çukurlaştırıp maya ve yumurtalı karışımı ilave edin Karışımı yaklaşık yarım saat yoğurun Hazırladığınız hamuru hafifçe yağlanmış bir kaba alıp üzerine hafifçe nemlendirilmiş bir bezle örtün Sıcak bir yerde 30 dakika bekletin

Kuru üzüm ve kuru meyveleri bir kaba alın ‹çinde kaynar su bulunan başka bir kabın içine yerleştirip üzerini bir bezle örtün Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp 5 dakika yoğurun Hamurun içine kurutulmuş meyve, kuru üzüm, şeker, pekmez ve baharatı ekleyip tekrar yoğurun Hamuru tekrar bir kaba alıp üzerine nemli bezle örtün ve sıcak bir yerde 1 saat bekletin Hamuru ikiye bölüp SoftBowl Nilüfer kalıplarının içine yerleştirin Hamurların üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika dinlendirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla