Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Kuru Poğaça

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Kuru Poğaça




125 gr margarin
Yarım kahve fincanı su
15 çay kaşığı tuz
1 yumurta
2 su bardağı un

İç malzemesi:
150 gr kıyma
1 soğan
25 gr margarin
Tuz, karabiber

Kıymalı kuru poğaça:
Margarini oda sıcaklığında bekletip yumuşatın Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın Unun ortasına margarin, tuz ve su ekleyip yoğurun

İç malzemeyi hazırlamak için; soğanı temizleyip ince ince doğrayın 25 gr margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin Kıymayı ekleyip kavurun Tuz, karabiber ilave edip karıştırın Ilınmaya bırakın

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlak açın İç malzemeden 1 kaşık kadar alıp açtığınız hamurun ortasına yerleştirin Aynı büyüklükte bir hamur daha açıp üzerine kapatın ve kenarlarını parmağınızla hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayıp yuvarlak poğaçalar hazırlayın

Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla