Konu
:
Kıymalı Kuru Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Kuru Poğaça
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Kuru Poğaça
125 gr margarin
Yarım kahve fincanı su
1
5 çay kaşığı tuz
1 yumurta
2 su bardağı un
İç malzemesi:
150 gr kıyma
1 soğan
25 gr margarin
Tuz, karabiber
Kıymalı kuru poğaça:
Margarini oda sıcaklığında bekletip yumuşatın
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın
Unun ortasına margarin, tuz ve su ekleyip yoğurun
İç malzemeyi hazırlamak için; soğanı temizleyip ince ince doğrayın
25 gr margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin
Kıymayı ekleyip kavurun
Tuz, karabiber ilave edip karıştırın
Ilınmaya bırakın
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlak açın
İç malzemeden 1 kaşık kadar alıp açtığınız hamurun ortasına yerleştirin
Aynı büyüklükte bir hamur daha açıp üzerine kapatın ve kenarlarını parmağınızla hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın
Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayıp yuvarlak poğaçalar hazırlayın
Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul