Konu
:
Dikdörtgen Lokma
Yalnız Mesajı Göster
Dikdörtgen Lokma
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dikdörtgen Lokma
3 su bardağı un
100 gr margarin
1
5 kahve fincanı tozşeker
2 yumurta
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı likör
1 tutam tuz
Kızartma için sıvıyağ
5 çorba kaşığı pudraşeker
Dikdörtgen lokma:
Margarini kısık ateşte eritip ılınmaya bırakın
2
5 bardak unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın
2 yumurtayı ilave edin
Tozşeker, yumurta sarıları, tuz, likör ve margarini ekleyip düzgün bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun
Hamuru streç folyoya sarıp serin bir ortamda 30 dakika bekletin
Kalan unu düz zemine serpiştirip hamuru merdane ile kalınca açın ve dörde katlayıp tekrar açın
İşlemi 3-4 kez yineleyip 2 mm inceliğinde açın
Ucu tırtıllı hamur kesme aletiyle 12x8 cm?lik dikdörtgen hamurlar kesin
Her birinin ortasına uzun kenarına paralel olacak şekilde kesikler yapın
Hamurları hafifçe unlanmış tepsiye dizin
Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurların iki tarafını kızartın
Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Servis tabağına alıp ılınmaya bırakın
Üzerlerine pudraşekeri serpiştirip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul