Yalnız Mesajı Göster

Dikdörtgen Lokma

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dikdörtgen Lokma





3 su bardağı un
100 gr margarin
15 kahve fincanı tozşeker
2 yumurta
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı likör
1 tutam tuz
Kızartma için sıvıyağ
5 çorba kaşığı pudraşeker

Dikdörtgen lokma:
Margarini kısık ateşte eritip ılınmaya bırakın 25 bardak unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın 2 yumurtayı ilave edin Tozşeker, yumurta sarıları, tuz, likör ve margarini ekleyip düzgün bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun Hamuru streç folyoya sarıp serin bir ortamda 30 dakika bekletin

Kalan unu düz zemine serpiştirip hamuru merdane ile kalınca açın ve dörde katlayıp tekrar açın İşlemi 3-4 kez yineleyip 2 mm inceliğinde açın Ucu tırtıllı hamur kesme aletiyle 12x8 cm?lik dikdörtgen hamurlar kesin Her birinin ortasına uzun kenarına paralel olacak şekilde kesikler yapın Hamurları hafifçe unlanmış tepsiye dizin

Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurların iki tarafını kızartın Kevgirle kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Servis tabağına alıp ılınmaya bırakın Üzerlerine pudraşekeri serpiştirip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla