Konu: Sebzeli Krep
Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Krep

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Krep





2 su bardağı un
2 yumurta
2 su bardağı süt
3 kabak
2 havuç
150 gr dilimlenmiş kaşarpeynir
Tuz

Sebzeli krep:
Un, süt ve yumurtayı derin bir kapta düzgün bir hamur oluncaya kadar çırpın Teflon tavayı hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe ilave ederek krepleri hazırlayın

Kabakların uç kısımlarını kesip uzunlamasına incecik dilimleyin Fırında közleyin veya teflon tavada kızartın Havuçları temizleyip küp doğrayın ve tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün

Kreplerden 3 tanesini üst üste yerleştirip aralarına sırasıyla sebzeleri ve peynir dilimlerini ilave edin Kalan krepleri de aynı şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar kızartın Taze nane yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla