Konu
:
Barbunyalı Kiş
Yalnız Mesajı Göster
Barbunyalı Kiş
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunyalı Kiş
Hamuru için
1
5 su bardağı un
90 gr tereyağı
1 fiske tuz
4 yemek kaşığı soğuk su
Dolgusu için
3 yumurta
1 çay bardağı krema
1 su bardağı haşlanmış kuru barbunya
Yarım su bardağı ince doğranmış
kırmızı lahana
1 diş sarımsak
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Barbunyalı kiş:
Tereyağını küp şeklinde doğrayıp mutfak robotuna alın
Un ve tuzu ekleyip karıştırın
Su ilave ederek 10 saniye daha karıştırın
Hamuru plastik bir poşete sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin
22 cm'lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin
Hamuru unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açıp kalıbın içine yerleştirin
Üzerine tekrar yağlı kağıt serin ve ağırlık yapması için 1 su bardağı nohut dökün
180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin
Üzerindeki nohutları ve kağıdı alarak 5 dakika daha pişirin
Fırından çikararak soğumaya bırakın
Yumurta ve kremayı geniş bir karıştırma kabında çırpın
Barbunya, kırmızı lahana, rendelenmiş sarımsak, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırın
Karışımı kiş tabanına aktarın
Üzerine bir miktar kaşar peyniri rendesi serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Dilimleyip ılık servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul