Konu: Ev Eriştesi
Yalnız Mesajı Göster

Ev Eriştesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Eriştesi





500 gr makarnalık un
4 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı un

Ev eriştesi:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin Ortasını havuz gibi açın Yumurtaları, zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip yoğurun Hamuru bir kaba koyup üzerine nemli bez örtün Yarım saat bekletin

Hamuru tekrar yoğurup silindir şekli verin Bıçakla dört eşit parçaya bölün
Bezeleri açarken altına ve üstüne un serpin Elinizle bastırıp büyütün Merdaneyle 2 mm kalınlığında açın Açtığınız yufkaları tek tek temiz bir örtü üzerine serin

Üzerlerine un serptiğiniz yufkaları üç parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın

Ruloları keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm kalınlığında kesin

Şeritlerin yapışmaması için silkeleyip birbirinden ayırın Temiz bir bezin üzerine yayın Hazırladığınız erişteleri hemen haşlamayacaksanız kuruması için bekletin Bezden yapılmış torbalarda saklayın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla