Konu
:
Ev Eriştesi
Yalnız Mesajı Göster
Ev Eriştesi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Eriştesi
500 gr makarnalık un
4 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı un
Ev eriştesi:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Ortasını havuz gibi açın
Yumurtaları, zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip yoğurun
Hamuru bir kaba koyup üzerine nemli bez örtün
Yarım saat bekletin
Hamuru tekrar yoğurup silindir şekli verin
Bıçakla dört eşit parçaya bölün
Bezeleri açarken altına ve üstüne un serpin
Elinizle bastırıp büyütün
Merdaneyle 2 mm kalınlığında açın
Açtığınız yufkaları tek tek temiz bir örtü üzerine serin
Üzerlerine un serptiğiniz yufkaları üç parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın
Ruloları keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm kalınlığında kesin
Şeritlerin yapışmaması için silkeleyip birbirinden ayırın
Temiz bir bezin üzerine yayın
Hazırladığınız erişteleri hemen haşlamayacaksanız kuruması için bekletin
Bezden yapılmış torbalarda saklayın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul