Yalnız Mesajı Göster

Renkli Pratik Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Renkli Pratik Börek





4 yufka
3 havuç
1 kg pazı
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
15 dilim çemensiz pastırma
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı su
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı susam
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Renkli pratik börek:
Havuçları temizleyip rendeleyin Pazıları yıkayıp süzün ve kıyın Pastırmaları ince şerit şeklinde kesip kaşarpeyniri ile harmanlayın

Havucu teflon tavada 1 tutam tuzla 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun ve ayrı bir kaba alın Pazıyı tavaya ilave edip karabiberle tatlandırın ve karıştırarak kavurun

Ayrı bir kapta su ve sıvıyağı karıştırın Yufkalardan birini tezgaha yayın Üzerine fırça ile sıvıyağlı karışımdan sürüp ikinci yufkayı yayın Havucu ilave edip üzerini kaplayacak şekilde yaydıktan sora üçüncü yufkayı serin

Sıvıyağlı karışımdan sürüp pazı ile kaplayın Son yufkayı serip pastırma ve peynirli karışımı yayın Yufkaların bir ucundan başlayarak büyük bir rulo şeklinde sarın Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpin

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin Dilimleyip sıcak ya da ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla