Konu
:
Renkli Pratik Börek
Yalnız Mesajı Göster
Renkli Pratik Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Renkli Pratik Börek
4 yufka
3 havuç
1 kg pazı
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
15 dilim çemensiz pastırma
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı su
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı susam
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Renkli pratik börek:
Havuçları temizleyip rendeleyin
Pazıları yıkayıp süzün ve kıyın
Pastırmaları ince şerit şeklinde kesip kaşarpeyniri ile harmanlayın
Havucu teflon tavada 1 tutam tuzla 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun ve ayrı bir kaba alın
Pazıyı tavaya ilave edip karabiberle tatlandırın ve karıştırarak kavurun
Ayrı bir kapta su ve sıvıyağı karıştırın
Yufkalardan birini tezgaha yayın
Üzerine fırça ile sıvıyağlı karışımdan sürüp ikinci yufkayı yayın
Havucu ilave edip üzerini kaplayacak şekilde yaydıktan sora üçüncü yufkayı serin
Sıvıyağlı karışımdan sürüp pazı ile kaplayın
Son yufkayı serip pastırma ve peynirli karışımı yayın
Yufkaların bir ucundan başlayarak büyük bir rulo şeklinde sarın
Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin
Dilimleyip sıcak ya da ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul