Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Mantı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Mantı





1 yumurta
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
Tuz

İç malzeme için
700 gr ıspanak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
Tuz
Karabiber

Üzeri için
15 su bardağı sarımsaklı yoğurt
Nane
60 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası

Ispanaklı mantı:
Su, tuz ve yumurtayı bir kasede çırpın Unu ekleyip yoğurun Hamuru 4 parçaya bölüp üzerini örterek 30 dakika dinlendirin Ispanakları doğrayıp haşlayın Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun Ispanakları ekleyip 2 dakika soteleyin Tuz, karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın

Bezeleri unlanmış tezgahta açın Ispanaklı harçtan aralıklı olarak hamurun üzerine dizin İkinci bezeyide aynı büyüklükte açıp üzerine kapatın Kenarı tırtıklı rulet ile karelere bölün Tuzlu kaynayan suda haşlayıp servis tabağına alın Tereyağı eritip salçayı 3 dakika kavurun Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ döküp, nane serpiştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla