Konu
:
İspanaklı Mantı
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Mantı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Mantı
1 yumurta
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
Tuz
İç malzeme için
700 gr ıspanak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
Tuz
Karabiber
Üzeri için
1
5 su bardağı sarımsaklı yoğurt
Nane
60 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Ispanaklı mantı:
Su, tuz ve yumurtayı bir kasede çırpın
Unu ekleyip yoğurun
Hamuru 4 parçaya bölüp üzerini örterek 30 dakika dinlendirin
Ispanakları doğrayıp haşlayın
Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavurun
Ispanakları ekleyip 2 dakika soteleyin
Tuz, karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın
Bezeleri unlanmış tezgahta açın
Ispanaklı harçtan aralıklı olarak hamurun üzerine dizin
İkinci bezeyide aynı büyüklükte açıp üzerine kapatın
Kenarı tırtıklı rulet ile karelere bölün
Tuzlu kaynayan suda haşlayıp servis tabağına alın
Tereyağı eritip salçayı 3 dakika kavurun
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ döküp, nane serpiştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul