Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Ve Lor Peynirli Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Ve Lor Peynirli Tart





60 gr tereyağı
270 gr mantar
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı taze biberiye yaprağı
1 tutam muskat
3 yufka
75 gr tereyağı
200 gr ricotta peyniri
2 yumurta
Yarım su bardağı krema
1 çorba kaşığı maydanoz
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

Mantarlı ve lor peynirli tart:
Mantarları ince doğrayın Tavada tereyağını eritip mantarları soteleyin Sarımsağı rendeleyip ekleyin Kekik, biberiye, muskatı ilave edin Ocaktan alarak soğumaya bırakın 23 cm’lik yuvarlak fırın tepsisini yağlayın Yufkayı 30 x 30 cm büyüklüğünde kare şeklinde kesin Aralarına sıvıyağ sürerek kalıba yerleştirin Ricotta peyniri, yumurta ve kremayı mikserle çırpın Peynirli karışımın yarısını yufkanın üzerine dökün Mantarları ilave edin Kalan karışımı üzerine yayın 180 derece fırında 30 dakika pişirin Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla