Konu
:
Mantarlı Ve Lor Peynirli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Ve Lor Peynirli Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Ve Lor Peynirli Tart
60 gr tereyağı
270 gr mantar
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı taze biberiye yaprağı
1 tutam muskat
3 yufka
75 gr tereyağı
200 gr ricotta peyniri
2 yumurta
Yarım su bardağı krema
1 çorba kaşığı maydanoz
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Mantarlı ve lor peynirli tart:
Mantarları ince doğrayın
Tavada tereyağını eritip mantarları soteleyin
Sarımsağı rendeleyip ekleyin
Kekik, biberiye, muskatı ilave edin
Ocaktan alarak soğumaya bırakın
23 cm’lik yuvarlak fırın tepsisini yağlayın
Yufkayı 30 x 30 cm büyüklüğünde kare şeklinde kesin
Aralarına sıvıyağ sürerek kalıba yerleştirin
Ricotta peyniri, yumurta ve kremayı mikserle çırpın
Peynirli karışımın yarısını yufkanın üzerine dökün
Mantarları ilave edin
Kalan karışımı üzerine yayın
180 derece fırında 30 dakika pişirin
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul