Konu
:
Kırpıntı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kırpıntı Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırpıntı Börek
4 yufka
200 gr beyazpeynir
100 gr kaşarpeyniri
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
Kırpıntı börek:
Kek kalıbının içini iyice yağlayın
Yufkaları bir kaba elinizle didikleyin
Kaşarpeyniri ile beyazpeyniri rendeleyin
Maydanozu ince kıyın
Rendelenmiş peynirler, maydanoz, süt, yumurta, kırmızı pulbiber ve ayçiçeği yağını yufkaya ekleyip iyice karıştırın
Yağladığınız kek kalıbına aktarın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip ılık servis yapın
Böreğinizi fırından çıkarır çıkarmaz sıcak kalıbı mutfak tezgahına serdiğiniz nemli mutfak bezinin üzerine alın
Birkaç dakika sonra böreğinizin kalıptan kolaylıkla çıktığını göreceksiniz
Aynı uygulamayı keklerinizi kalıptan çıkarmak için de yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul