Konu
:
Patatesli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Tart
4 iri patates
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
muskat
125 gr un
Üzeri için
1 soğan
Tuz
karabiber
1 kase dilimlenmiş mantar
1 kase rendelenmiş taze kaşar peyniri
2yumurta
Pulbiber
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı mısırözü yağı
Patatesli tart:
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun
Rendenin kalın tarafını kullanarak patatesleri rendeleyin
Patatesleri geniş bir kaba alın
Elenmiş un, 2 yumurta, tuz, karabiber ve muskatı ekleyip karıştırın
Tart kalıbını yağlayıp tabanına ve kenarlarına 1 çorba kaşığı kadar un serpiştirin
Patatesli karışımı yayın
Üzeri için soğanı soyup kıyın
Mısır özü yağını tavada ısıtıp soğan ve dilimlenmiş mantarları kavurun
Ocaktan alıp tuz ve baharatla tatlandırın
Ilınınca rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin
Tekrar karıştırıp patatesli hamurun üzerine yayın
Ayrı bir kapta 2 yumurta, birer tutam tuz, karabiber ve pulbiberi süt ile çırpın
Hazırladığınız sütlü karışımı tart harcının üzerine gezdirerek dökün
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul