Konu
:
Pastırmalı Karnıyarık Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Karnıyarık Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Karnıyarık Böreği
5 hazır yufka
2 yumurtanın sarısı
125 gr margarin
2 çorba kaşığı susam
İç malzeme
6 dilim pastırma
100 gr ufalanmış beyaz peynir
6 dilim taze kaşar peyniri
Pastırmalı karnıyarık böreği:
Pastırmanın çemenlerini ayırıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin
Kaşar peyniri dilimlerinide ortadan ikiye bölün
Margarini tavada eritip ılınmaya bırakın
Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayıp ılınmış yağdan sürün
Diğer yufkalarıda aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin
Keskin bir bıçakla 12 eşit parçaya bölün
Her parçanın geniş kenarına bir dilim pastırma, bir dilim kaşar peyniri ve ufalanmış beyaz peynir yerleştirip geniş bir sigara böreği şeklinde sarın
Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız börekleri yanyana dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam ya da çörek otu serpin
Her birini ortasından uzunlamasına bıçakla keserek karnıyarık şekli verin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul