Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Karnıyarık Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Karnıyarık Böreği





5 hazır yufka
2 yumurtanın sarısı
125 gr margarin
2 çorba kaşığı susam

İç malzeme
6 dilim pastırma
100 gr ufalanmış beyaz peynir
6 dilim taze kaşar peyniri

Pastırmalı karnıyarık böreği:
Pastırmanın çemenlerini ayırıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin Kaşar peyniri dilimlerinide ortadan ikiye bölün Margarini tavada eritip ılınmaya bırakın

Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayıp ılınmış yağdan sürün Diğer yufkalarıda aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin Keskin bir bıçakla 12 eşit parçaya bölün Her parçanın geniş kenarına bir dilim pastırma, bir dilim kaşar peyniri ve ufalanmış beyaz peynir yerleştirip geniş bir sigara böreği şeklinde sarın

Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız börekleri yanyana dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam ya da çörek otu serpin Her birini ortasından uzunlamasına bıçakla keserek karnıyarık şekli verin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla