Konu
:
Kabaklı Kiş
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Kiş
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Kiş
Hamuru için
1 su bardağı un
75 gr tereyağ
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı soğuk su
İç harcı için
3 kabak
100 gr kaşarpeyniri
30 gr tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
150 gr tulum peyniri
Dereotu
Taze nane
Tuz
Karabiber
Kabaklı kiş:
Hamur için gerekli un, tuz, tereyağı karıştırıp soğuk suyu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun
Buzdolabında 15 dakika bekletin
Hamuru unlanmış mutfak tezgahına alıp merdaneyle tart kalıbına göre açın
Kalıba yerleştirin ve taşan hamuru kenarlarından kesin
15 dakika buzdolabında soğutun
Tencerede yağı eritin
Un ilave edin ve rengi hafif dönünceye kadar kavurun
Sürekli karıştırarak sütü ilave edin
Kısık ateşte kadar pişirin
2 kabağı yıkayıp beşamel sosun içine rendeleyin
Tulum peynirini ekleyip karıştırın
Maydanoz ve dereotunu ince kıyarak kabağa ekleyin
Bu karışımı kalıba dökün
Kalan kabağı ince dilimleyin ve tartın üzerine dizin
190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin
Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşarpeynirini serpiştirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul