Konu
:
Mantarlı Pide
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Pide
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Pide
Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İç malzeme
150 gr kıyma
4 soğan
250 gr mantar
1’er sivribiber ve kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Mantarlı pide:
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin
Tereyağını eritin
Unu derin bir yoğurma kabına aktarın
Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin
Soğanı ince kıyın
Mantarı ve biberleri ufak doğrayın
Ayçiçeği yağı ile kıyılmış soğan, kıyma, mantarı ve biberleri soteleyin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın ve soğumaya bırakın
Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın
Her parçayı kayık şeklinde açıp iç harcı paylaştırın
Pidelerin kenarlarını içeri doğru kıvırın
Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul