Konu
:
Su Böreği-1
Yalnız Mesajı Göster
Su Böreği-1
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Su Böreği-1
Hamur için
1 kg un
8 yumurta
1 çay kaşığı limon suyu
Tuz
Sos için
2 su bardağı ılık süt
250 gr eritilip ılınmış tereyağı
2 yumurta
Peynirli karışım için
2 su bardağı rendelenmiş beyazpeynir
3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Su böreği:
Hamur için; hamur yoğurma kabına unu eleyin
Ortasını havuz gibi açıp yumurta, limon suyu ve tuzu ilave edin
Azar azar su ilave ederek pürüzsüz ve sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru 20 eşit bezeye ayırın
Üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık 30 dakika bekletin
Her bir bezeden oklavayla ince yufkalar açın
Tereyağlı sosu bir kapta iyice çırpın
İlk yufkayı çiğ olarak yayıp tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde düzeltin
Diğer yufkaları 1 çorba kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda diri kıvamda kalacak şekilde 10 saniye kadar haşlayın
Geniş bir tel süzgeçle süzerek tencereden alın
Her bir yufkanın arasına ılık sosu paylaştırarak üst üste 9 yufka olacak şekilde dizin ve üzerine peynirli karışımın tamamını yayın
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın
Üzerine kalan sosu yayın
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin
Fırından çıkarıp dilimleyin ve ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul