Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Ve Soğanlı Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Ve Soğanlı Börek





2 patlıcan
3 soğan
3 domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
100 gr margarin
1 çay bardağı ılık su
5 hazır yufka
1 yumurta
Tuz

Patlıcanlı ve soğanlı börek:
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde kesin Tuzlu suda 15 dakika bekletin Süzüp iyice durulayın ve kağıt havlu ile kurulayın

Soğanları ve domatesleri soyup küçük doğrayın Sıvıyağı tavada kızdırın Patlıcanları ilave edip kızartın Tavadaki fazla yağı süzüp ayrı bir kaba alın ve soğanları patlıcana ekleyip karıştırarak soteleyin Domatesleri ve tuzu ilave edip karıştırın 10 dakika kadar pişirip ılınmaya bırakın

Fırın tepsisini yağlayın Yufkalardan birini, kenarları dışarıya sarkacak şekilde tepsiye yayın Margarini eritip ılık suyla karıştırın Karışımı fırça ile yufkanın üzerine sürün Kalan yufkaları iri parçalara bölüp yağlı suya batırıp çıkarın ve yarısını tepsiye kat kat döşeyin Üzerine patlıcanlı malzemeyi yayıp kalan yağlı yufka parçalarını da üzerine kapatın Kenarına taşan yufkaları içe doğru kıvırın

Yumurtayı bir tutam tuzla çırpıp böreğin üzerine sürün

Alıntı Yaparak Cevapla