Konu
:
Beğendili Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Beğendili Poğaça
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beğendili Poğaça
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
60 gr tereyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
Patlıcan beğendi için
2 patlıcan
15 gr tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı süt
Tuz
karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş beyazpeynir
Yarım demet kıyılmış dereotu
Üzeri için
Susam
Ayçekirdeği içi
Beğendili poğaça:
Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın
Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın
Ortasını havuz gibi açıp tereyağı, yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyin
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Beğendi için patlıcanları yıkayıp kurulayın
Közleyip ılınmaya bırakın
Kabuklarını soyup çatalla ezin
Tereyağını sos tenceresinde eritip unu ilave edin
1-2 dakika karıştırın
Sütü azar azar ekleyerek koyu bir beşamel sos hazırlayın
Ocaktan alıp rendelenmiş peyniri ekleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Hamuru küçük bezelere ayırın
Elinizde yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açın
İç malzeme ekleyip kapatın
Hamur ve malzeme bitene kadar işlemi tekrar edin
Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin
Üzerlerine yumurta
sarısı sürün, susam ve ayçiçekirdeği içi serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin
Fırından alıp ılınmaya bırakın
Servis yapın
Beğendili poğaça artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul