Yalnız Mesajı Göster

Beğendili Poğaça

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beğendili Poğaça





2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
60 gr tereyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı süzme yoğurt

Patlıcan beğendi için
2 patlıcan
15 gr tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı süt
Tuz
karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş beyazpeynir
Yarım demet kıyılmış dereotu

Üzeri için
Susam
Ayçekirdeği içi

Beğendili poğaça:
Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın
Ortasını havuz gibi açıp tereyağı, yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyin Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun

Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin

Beğendi için patlıcanları yıkayıp kurulayın Közleyip ılınmaya bırakın Kabuklarını soyup çatalla ezin Tereyağını sos tenceresinde eritip unu ilave edin 1-2 dakika karıştırınSütü azar azar ekleyerek koyu bir beşamel sos hazırlayın

Ocaktan alıp rendelenmiş peyniri ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın

Hamuru küçük bezelere ayırın Elinizde yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açınİç malzeme ekleyip kapatın
Hamur ve malzeme bitene kadar işlemi tekrar edin Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin Üzerlerine yumurta
sarısı sürün, susam ve ayçiçekirdeği içi serpiştirin

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin Fırından alıp ılınmaya bırakın Servis yapın Beğendili poğaça artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla