Konu
:
Laz Böreği-1
Yalnız Mesajı Göster
Laz Böreği-1
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Laz Böreği-1
5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 tutam tuz
1 yumurta
150 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
Krema için
8 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
10 gr tereyağı
Hamuru açmak için
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
Laz böreği:
Hamur yoğurma kabında yoğurt, sıvıyağ, tuz, yumurta ve 25 gr eritilip ılınmış tereyağını iyice karıştırın
Elenmiş unu azar azar ilave ederek pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Krema için süt, şeker, nişasta ve unu bir tencerede karıştırın
Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp tereyağını ekleyin
Karıştırıp ılınmaya bırakın
Hamuru açmak için un ve nişastayı bir kapta harmanlayın
Hamurdan 40 iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Her parçayı un ve nişasta karışımı serpiştirilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla çok ince bir yufka şeklinde fırın tepsisinin ölçüsünde (çapı 30 santim) açın
Her açtığınız yufkayı mutfak bezlerin üzerinde kuruması ve havalanması için serin
Krema ılınınca pütürsüz bir kıvam elde etmek için mikserle çırpın
Kalan tereyağını (125 gr) eritip ılınmaya bırakın
Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın
20 yufkayı (her katın üzerini fırça yardımıyla tereyağından sürerek) üst üste serip kremanın tamamını yayın
Kalan 20 yufkayıda aynı şekilde üst üste serin
Baklava dilimi şeklinde dilimleyin
Kalan tereyağını üzerine gezdirerek dökün
Tatlı hamurunu önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin
Fırından alıp tatlı sıcakken 1 su bardağı pudra şekeri üzerlerine gezdirerek serpiştirin
Soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul