Konu
:
İspanaklı Kırmızı Tart
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Kırmızı Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Kırmızı Tart
1 demet ıspanak
250 gr tuzsuz lor peyniri
1 salçalık kırmızıbiber
2 kırmızı soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 sivribiber
Tuz
karabiber
Hamur için
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çorba kaşığı su
1 yumurta
Ispanaklı kırmızı tart:
Hamur için domates salçası, yoğurt, sıvıyağ ve suyu bir kapta karıştırın
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın
Yumurtayı ve salçalı karışımı ekleyin
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamura top şekli verip üzerini nemli bir bezle örtün
Oda ısısında yarım saat dinlendirin
Ispanakları bol suyla yıkayıp süzün ve kıyın
Soğanları temizleyip piyaz şeklinde doğrayın
Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun
Biberler ve ıspanağı ekleyip 5-6 dakika daha kavurun
Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın
Ilınmaya bırakın
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp tartı süslemek için ayırın
Büyük hamuru un serpilmiş tezgahta oklava ile tart kalıbının büyüklüğünde açın
Hamuru yağlanmış tart kalıbına kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirip iç malzemeyi dökün
Üzerine kalan hamurdan şeritler hazırlayıp kafes şeklinde yerleştirin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul