Yalnız Mesajı Göster

Çemen Soslu Mantı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çemen Soslu Mantı





600 gr hazır mantı
1 soğan
4 diş sarımsak
30 gr tereyağı
6 dilim pastırma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı çemen
yarım su bardağı sıcak su
250 gr yoğurt
1 çorba kaşığı kuru nane
tuz

Çemen soslu mantı:
Pastırma dilimlerini ince şeritler şeklinde doğrayın Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın Tereyağını tencerede eritip soğan ve sarı msağı ekleyin Pembeleşinceye kadar kavurun

Pastırmayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun Salça, çemen ve sıcak su ilave edip sos kıvamında pişirin

Mantıları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün Servis tabaklarına paylaştırın Üzerlerine sos ve yoğurdu gezdirerek dökün Kuru nane serpiştirip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla