Konu
:
Çemen Soslu Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Çemen Soslu Mantı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çemen Soslu Mantı
600 gr hazır mantı
1 soğan
4 diş sarımsak
30 gr tereyağı
6 dilim pastırma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı çemen
yarım su bardağı sıcak su
250 gr yoğurt
1 çorba kaşığı kuru nane
tuz
Çemen soslu mantı:
Pastırma dilimlerini ince şeritler şeklinde doğrayın
Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın
Tereyağını tencerede eritip soğan ve sarı msağı ekleyin
Pembeleşinceye kadar kavurun
Pastırmayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
Salça, çemen ve sıcak su ilave edip sos kıvamında pişirin
Mantıları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün
Servis tabaklarına paylaştırın
Üzerlerine sos ve yoğurdu gezdirerek dökün
Kuru nane serpiştirip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul