Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Pide

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Pide





Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz

İç malzeme
4 büyük patates
2 soğan
2 sivribiber
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Maydanoz

Patatesli pide:
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin Tereyağını eritin Unu yoğurma kabına aktarın Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının bir kısmını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun Çatalla iyice ezin Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayınTereyağının kalanı ile soğanları kavurun Patatesi ilave edip iyice karıştırın Karabiber, kırmızı pulbiber ve tuzu ekleyin Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın Her parçayı merdaneyle yuvarlak açın Patatesli karışımı hamurlara paylaştırın Kenarlarını iç tarafa doğru kıvırın Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Sıcakken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla