Konu
:
Patatesli Pide
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Pide
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Pide
Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İç malzeme
4 büyük patates
2 soğan
2 sivribiber
Tuz
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Maydanoz
Patatesli pide:
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin
Tereyağını eritin
Unu yoğurma kabına aktarın
Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının bir kısmını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun
Çatalla iyice ezin
Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Tereyağının kalanı ile soğanları kavurun
Patatesi ilave edip iyice karıştırın
Karabiber, kırmızı pulbiber ve tuzu ekleyin
Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın
Her parçayı merdaneyle yuvarlak açın
Patatesli karışımı hamurlara paylaştırın
Kenarlarını iç tarafa doğru kıvırın
Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Sıcakken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul