Konu
:
Somonlu Kiş
Yalnız Mesajı Göster
Somonlu Kiş
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Somonlu Kiş
Hamuru için
1 + 3/4 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
125 gr tereyağı
2 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı soğuk su
İç harcı için
500 gr somon fileto
200 ml krema
3 yumurta
3 yemek kaşığı dereotu
100 gr parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Üzeri için
4 kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Dereotu
Tuz
Karabiber
Somonlu kiş:
Un, tuz ve tereyağını yoğurun
Suyu ilave edip tekrar yoğurun
Hamuru streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin
Suyu kaynatın
Somon filetoyu kaynayan suya atıp, ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın
Yumurta ve kremayı karıştırın
Küçük parçalara ayırdığınız somonu karışıma ilave edip, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyin, ezmeden karıştırın
Fırını 190 dereceye ayarlayın
Hamuru kiş kalıbına yayıp 15 dakika daha buzdolabında bekletin
Çatalla birkaç yerinden delerek 20 dakika pişirin
Fırından alıp somonlu karışımı üzerine yayın
Rendelenmiş parmesan peynirini serpiştirin
Fırının ısısını 175 dereceye düşürün
25 dakika pişirip fırından alın
Kabakları sebze soyacağı ile dilimleyin
Zeytinyağı ile tavada 5 dakika pişirin
Tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika daha pişirin
Kabakları kişin üzerine yerleştirip kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul