Konu
:
Tavuklu Yufka Çanağı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Yufka Çanağı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Yufka Çanağı
2 yufka
150 gr tereyağı
2 parça tavuk göğüs eti
150 gr mantar
1 soğan
2 yemek kaşığı soya yağı
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Tavuklu yufka çanağı:
Tereyağını eritin
Yufkaları, aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin
Yufkayı 10 x 10 ebatlarında keserek kalıplara yerleştirin
Fırını 170 dereceye ayarlayıp, yufkaları 15 dakika pişirin
Diğer tarafta, soğanı küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Mantarları küp doğrayıp soğanla birlikte pişirin
Tavuk etlerini küp doğrayın
Kırmızıbiberi jülyen kesip tavuk etleriyle birlikte mantara ilave edip soteleyin
Soya sosu ve kremayı ekleyip 5 dakika pişirin
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp, yufka çanaklarının içine paylaştırın
Üzerlerini kıvırcık maydanoz ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul