Konu
:
Karışık Pide
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Pide
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Pide
Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İç malzeme
100 gr kuşbaşı et
50 gr kıyma
50 gr sosis
50 gr sucuk
10~12 zeytin
100 gr kaşarpeyniri
1 domates
1 sivribiber
Karışık pide:
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin
Tereyağını eritin
Unu yoğurma kabına aktarın
Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin
Kuşbaşı doğranmış etleri zar büyüklüğünde küp doğrayın
Orta boy bir tencerede ayçiçeği yağı ile beraber kavurun
Biber ve domatesi ufak doğrayın ve kıyma ile birlikte ete ekleyip soteleyin
Sucuk, sosis ve zeytinleri doğrayın
Kaşarpeynirini rendeleyin
Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 6 parçaya ayırın
Her parçayı yuvarlak açıp kaşarpeyniri hariç tüm malzemeyi paylaştırın
Pidelerin kenarlarını içeri doğru kıvırın
Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Fırından çıkarmadan önce üzerine kaşarpeyniri ilave edin
Kaşarpeyniri eridikten sonra fırından alın ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul