Konu
:
Tavuklu Tepsi Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Tepsi Mantısı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Tepsi Mantısı
15 gr margarin
4 su bardağı un
2 çay bardağı su
2 yumurta
tuz
İç malzeme için
30 gr margarin
300 gr tavuk kıyma
4 soğan
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
Sos için
30 gr margarin
3 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı su
1 su bardağı yoğurt
Tavuklu tepsi mantısı:
Unu bir kaba eleyin
Ortasını açıp eritilmiş ılık margarin, yumurta, su ve tuzu ekleyip orta sertlikte bir hamur hazırlayın
Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin
İç malzeme için soğanları temizleyip kıyın
Maydanozu temizleyip kıyın
Tavuk kıyma, maydanoz, soğan, tuz ve karabiberi bir kaseye alıp karıştırın
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açıp kareler halinde kesin
Karelerin üzerine tavuklu harç yerleştirin
Dört ucunu ortada birleştirerek şekil verin
Mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine eritilmiş margarin gezdirin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
6 su bardağı sıcak suyu gezdirerek döküp tepsiyi tekrar sıcak fırına verin
Üzeri için margarini tavada eritip salçayı ekleyin ve pişirin
Mantıyı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul