Konu
:
Karper Peynirli Börek
Yalnız Mesajı Göster
Karper Peynirli Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karper Peynirli Börek
1
5 su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı su
Tuz
İç malzeme
4 patates
12 karper peynir
4 dal maydanoz
3 dal taze soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı su
Karper peynirli börek:
Un, sıvıyağ, kabartma tozu, 1 tutam tuz ve suyu çukur bir kapta karıştırıp yoğurun
Hamuru top şeklinde kapatıp üzerini nemli bir bez örtün ve 30 dakika dinlendirin
Patatesleri soyup haşlayın ve püre haline getirin
Maydanoz ve taze soğanı yıkayıp kıyın
Sıvıyağ, tuz ve karabiberle birlikte püreye ekleyip karıştırın
Hamurun üçte ikisini ayırıp merdaneyle kalıptan biraz büyük olacak şekilde açın
Kalıbı yağlayıp hamuru içine yerleştirin
Üzerine püreli karışımı yayıp karper peynirleri yerleştirin
Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp peynirlerin üzerine kapatın
Alttaki hamurun taşan kenarlarını içe doğru kıvırın
Yumurta sarısını su ile çırpıp böreğin üzerine sürün
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul