Konu
:
Cevizli Ve Kızarmış Sarımsak Soslu Rokforlu Tart
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Ve Kızarmış Sarımsak Soslu Rokforlu Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Ve Kızarmış Sarımsak Soslu Rokforlu Tart
250 gr un
1 çay kaşığı tuz
125 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı soğuk su
225 gr krem peynir
150 ml krema
2 yumurta
175 gr rokfor peyniri
7~8 dal frenk soğanı
Karabiber
Ceviz ve kızarmış sarımsak sosu için
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı ceviz yağı
75 gr ceviz
Cevizli ve kızarmış sarımsak soslu rokforlu tart:
Tuz, tereyağı, yumurta sarısı ve soğuk suyu mutfak robotunda karıştırın
Unu eleyerek ekleyin
Hamuru un serpilmiş tezgaha aktarın ve yoğurun
Top şekli verip hafifçe yassılaştırın ve streç folyoya sarın
Buzdolabında 30 dakika bekletin
Hamuru, un serpilmiş tezgahta açın
İçi yağlanmış tart kalıbının içine hamuru yayın
Buzdolabında 30 dakika bekletin
Üzerine yağlı kağıt serip 2 avuç dolusu fasulye serpin
200 derece fırında 10-12 dakika pişirin
Pişirme kağıdını fasulyelerle birlikte alıp hamuru 5 dakika daha pişirin
Harç için, krem peyniri yumuşayana dek bir kasede çırpın
Krema ve yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin
Rokforu içine ufalayın ve yavaşça karıştırın
Karabiber ve kıyılmış frenksoğanını ilave edin
Tart hamurunu fırından alıp soğutun
Fırın ısısını 190 dereceye indirin
Peynirli harcı tart hamurunun üzerine ekleyin
Sıcak fırında 30 dakika pişirin
Bu arada, ceviz ve sarımsak sosu için tavada zeytinyağını ısıtın
Ceviz ve sarımsağı ekleyip kavurun
Ceviz yağını ekleyip karıştırın
Tartı cevizli sosla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul