Konu
:
Patlıcanlı Pide
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Pide
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Pide
Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İç malzeme
3 patlıcan
2 domates
3~4 sivribiber
1 soğan
200 gr kaşarpeyniri
Kırmızı toz biber
Zeytinyağı
Patlıcanlı pide:
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin
Tereyağını eritin
Unu yoğurma kabına aktarın
Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin
Soğanı ince kıyıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun
Sivribiberi ufak doğrayıp ekleyin
İnce doğranmış domateslerle çok ince doğranmış patlıcanları ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin
İç malzeme ılınınca rendelenmiş kaşarpeyniri ekleyin
Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın
Her parçayı kayık şeklinde açıp patlıcanlı harcı hamurun üzerine, kenarlarından boşluk kalacak şekilde yayın
Pidelerin kenarlarını içeri doğru kıvırın
Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul