Yalnız Mesajı Göster

Kadayıflı Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıflı Börek





250 gr tel kadayıf
125 gr eritilmiş tereyağı
Tuz
karabiber

İç malzeme için
1 soğan
200 gr dilimlenmiş mantar
Tuz
karabiber
toz kırmızı biber

Üzeri için
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı krema
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri

Kadayıflı börek :
Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın Dilimlenmiş mantar ve baharatı ekleyip harmanlayın Üzeri için süt, krema ve yumurtaları bir kapta iyice çırpın

Kadayıf, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta harmanlayın Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbına ortası hafif çukur ve kenarlarını kapatacak şekilde elinizle bastırarak yayın

Mantarlı karışımı kek kalıbının ortası na, yumurtalı karışımıda mantarların üzerine gezdirerek dökün 180dereceli fırında pişirin Fırından alıp kaşar peynirini serpiştirin ve 5 dakika daha pişirin Ilınınca dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla