Konu
:
Kadayıflı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıflı Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıflı Börek
250 gr tel kadayıf
125 gr eritilmiş tereyağı
Tuz
karabiber
İç malzeme için
1 soğan
200 gr dilimlenmiş mantar
Tuz
karabiber
toz kırmızı biber
Üzeri için
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı krema
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
Kadayıflı börek :
Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın
Dilimlenmiş mantar ve baharatı ekleyip harmanlayın
Üzeri için süt, krema ve yumurtaları bir kapta iyice çırpın
Kadayıf, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta harmanlayın
Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbına ortası hafif çukur ve kenarlarını kapatacak şekilde elinizle bastırarak yayın
Mantarlı karışımı kek kalıbının ortası na, yumurtalı karışımıda mantarların üzerine gezdirerek dökün
180dereceli fırında pişirin
Fırından alıp kaşar peynirini serpiştirin ve 5 dakika daha pişirin
Ilınınca dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul