Konu
:
Yumurtalı Yufka Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Yumurtalı Yufka Kızartması
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurtalı Yufka Kızartması
2 yufka
2 yumurta
1 su bardağı su
Kızartmak için
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Yumurtalı yufka kızartması:
Yufkayı mutfak tezgahına yayın
Bir yumurtanın beyazını ayırın
Sarısını fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürün
Yufkayı her iki tarafından tutarak 3 cm kalınlığında katlayarak sonuna kadar devam edin
Elde ettiğiniz uzun yufkayı 4’er cm uzunluğunda kesin
Aynı işlemi diğer yufkaya da uygulayın
Bir tavada ayçiçeği yağını iyice ısıtın
Diğer tarafta bir kaba su aktarın
Hazırladığınız yumurtalı yufkaları önce bu suya batırın sonra kızgın yağda kızartın
Sıcak servis yapın
İsteğe göre yufkaların içine maydanoz, beyazpeynir ve kırmızı pul biberle hazırlayacağınız harcı da ilave edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul