Konu
:
Tavuk Etli Pide
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Etli Pide
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Etli Pide
Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 çay kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İç malzeme
3 yemek kaşığı tereyağı
2 soğan
500 gr kuşbaşı tavuk eti
3 domates
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Tavuk etli pide:
Süt ile suyu tencereye alıp hafif ısıtın
Tereyağını eritin
Tozşekeri ilave edip eriyince süte karıştırın
Karışımı hamuru yoğuracağınız kaba aktarın
Ayrı bir kapta un, tuz ve mayayı karıştırıp eleyin
Unlu karışımı sütlü karışıma yavaş yavaş ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı kısmı ile iyice karıştırın
Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 50 dakika mayalanmaya bırakın
Soğan ve domatesi ince doğrayın
Maydanozları ince kıyın
Tereyağını tavada erittikten sonra soğanları kavurup doğradığınız tavuğu ekleyin
Domates, tuz ve karabiberi ilave edin
Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
Maydanozu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın
Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın
Her parçayı yuvarlak açıp iç harcı ortalarına paylaştırın
Pidelerin kenarlarını içeri doğru kıvırın
Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul