Konu
:
Mantarlı Puf Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Puf Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Puf Böreği
Hamuru için
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı su
1 tutam tuz
Kızartmak için ayçiçeği yağı
Mantarlı harç için
200 gr mantar
4~5 dal maydanoz
Mantarlı puf böreği:
Mantarlı puf böreklerini yağda kızartmak yerine fırında pişirmeyi tercih edenler olabilir
Böylelikle hem daha hafif hem de daha çıtır börekler hazırlayabilirsiniz
Mantarlı harç için, maydanozu ve mantarları temizleyip kıyın
Bir kapta harmanlayın
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Ortasını havuz gibi açıp 1 yumurta, yoğurt, su ve tuzu ekleyip karıştırın
Pürüzsüz bir hamur yoğurun
Hamuru eşit bezelere ayırın
Üzerini bir bezle örtüp yarım saat bekletin
Bezeleri merdane ile hazır yufka inceliğinde açın
Hamurları üst üste yerleştirin
Açtığınız yufkaları küçük yuvarlak bir kalıpla kesin ve orta kısımlarına mantarlı harcı paylaştırın
Katlayıp kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın
Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün
Sıcak ya da ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul