Konu
:
Keten Tohumlu Bahar Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Keten Tohumlu Bahar Çöreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keten Tohumlu Bahar Çöreği
2 su bardağı yulaf unu
3 çorba kaşığı keten tohumu
1 çorba kaşığı susam
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı yoğurt suyu
1
5 bardağı tatlı lor peyniri
5 dal dereotu
3 diş ezilmiş sarımsak
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı ezilmiş kaya tuzu(baharatçılarda bulunur)
Keten tohumlu bahar çöreği:
Dereotunu temizleyip kıyın
Yulaf unu, keten tohumu, susam, tuz, karabiber ve karbonatı hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın
Zeytinyağı, yumurta, yoğurt ve yoğurt suyunu çukur bir kaba alıp mikserle çırpın
Yoğurtlu harç, peynir, sarımsak ve dereotunu unlu karışıma ekleyip yoğurun
Üzerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın
Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
Isıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul