Konu
:
Jambonlu Kiş
Yalnız Mesajı Göster
Jambonlu Kiş
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jambonlu Kiş
185 gr un
90 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı su
İç harcı için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
4 dilim jambon
3 taze soğan
2 yumurta
1 çay bardağı krema
60 ml süt
100 gr çerkez peyniri
Jambonlu kiş:
Un ve tereyağını mutfak robotunda karıştırın
Yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı suyu ekleyip iyice karıştırın
Gerekirse bir miktar daha su ilave edin
Hamuru bir kaba koyup buzdolabında en az 15 dakika bekletin
Hamuru iki parça yağlı kağıt arasında açın
25 cm çapındaki kalıbı yağlayarak hamuru yerleştirin
15 dakika buzdolabında bekletin
Fırını 190 dereceye ayarlayın
Hamuru 15 dakika pişirin
Fırının derecesini 180 dereceye düşürün
Harç için, küçük bir tencerede yağı eritin
Soğan ve doğradığınız jambonları ekleyip 10 dakika pişirin
Taze soğanları ilave edin ve soğumaya bırakın
Yumurtaları süt ve krema ile birlikte çırpın
Soğan ve jambon karışımını hamurun üzerine dökün
Yumurta karışımını da üzerine ilave edin
En üste rendelenmiş peyniri ekleyip 30 dakika daha fırında pişirin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul