Konu
:
Otlu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Otlu Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Otlu Börek
2
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı yaş maya
1 çay bardağı ılık su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
İç malzeme
1 su bardağı krema
250 gr lor peyniri
100 gr rendelenmiş beyazpeynir
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet fesleğen
2 dal nane
3 taze soğan
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Otlu börek:
Mayayı ılık suya ilave edip karıştırın ve kabarıncaya kadar bekletin
Unu hamur yoğurma kabına eleyip mayalı suyu ve yağı azar azar ekleyin
İyice yoğurup üzerini nemli bir bezle örtün
Kabarması için 1 saat bekletin
Maydanoz, dereotu, nane, fesleğen ve taze soğanı temizleyip kıyın
Krema, yumurta, peynir çeşitleri, kıyılmış otlar, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın
Hamuru un serpilmiş mutfak tezgahının üzerinde tekrar yoğurun
Hamuru biri büyük diğeri daha küçük iki parçaya bölün
Büyük hamuru yağlanmış kare fırın kabının dibine ve kenarlarına elinizle bastırarak yayın
Kenarlardan sarkan hamurları bıçakla kesin
Otlu iç malzemeyi üzerine yayın
Küçük hamuru kalıbın büyüklüğünde açıp malzemenin üzerine yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin
Dilimleyip ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul