Konu
:
Kırmızıbiberli Örgü Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızıbiberli Örgü Çörek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızıbiberli Örgü Çörek
1
5 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı bal
yarım çay bardağı ılık su
4 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı ezilmiş kaya tuzu
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çay bardağı yoğurt
10~12 közlenmiş salçalık kırmızıbiber
2 su bardağı ufalanmış beyazpeynir
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı çörekotu
Kırmızıbiberli örgü çörek:
Maya ve balı ılık suda eriyene kadar karıştırıp 5 dakika bekletin
Unu hamur tahtasına döküp ortasını havuz gibi açın
Mayalı karışım, tuz, zeytinyağı ve yoğurdu ilave edin
Düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamurun üzerini bir bezle örtüp 1 saat bekletin
Közlenmiş biberleri şerit şeklinde kesin
Peyniri bir kaba alın
Biberi ekleyip harmanlayın
Hamuru eşit büyüklükte parçalara bölün
Her parçayı merdane ile fazla inceltmeden kare şeklinde açın
Peynirli harcı paylaştırıp karşılıklı iki köşeyi hafif üst üste gelecek şekilde kapatın
Artan hamurlardan uzun şeritler yapıp çöreklerin pişme esnasında açılmaması için bağlayın
Yoğurt ve yumurtanın sarısını bir kapta çırpıp hamurların üzerine fırça ile sürün ve çörekotu serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul