Konu
:
Etli Kapalı Pide
Yalnız Mesajı Göster
Etli Kapalı Pide
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Kapalı Pide
Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İç malzeme
500 gr parça et
1 soğan
50 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Etli kapalı pide:
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin
Tereyağını eritin
Unu yoğurma kabına aktarın
Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin
İnce kıyılmış soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin
Eti ilave edin
Et kavrulunca tuz ve karabiber ile tatlandırın
Hamuru 6 büyük parçaya ayırın ve her birini oval şekilde açın
Ortalarına kavurduğunuz etleri paylaştırın
Hamuru iki yanından ortaya doğru tamamen kapatın
Ayçiçeği yağı ve yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul