Konu
:
Bakla Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Bakla Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bakla Böreği
500 gr bakla
6 yumurta
1
5 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
2 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
2 çay kaşığı karbonat
2 soğan
2 taze soğan
4 dal dereotu
1 çorba kaşığı un
1 limonun suyu
tuz
karabiber
Bakla böreği:
Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin
Yıkayıp süzün ve kararmaması için bir çorba kaşığı un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin
Süzüp küçük doğrayın
İki soğanı soyup küp doğrayın
Taze soğan ve dereotunu temizleyip ince kıyın
Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın
Küp soğanı ekleyip soteleyin
Baklayı ilave edip karıştırın
Üzerini örtecek kadar su ekleyip kapağını kapatın ve baklalar yumuşayana kadar haşlayın
Süzüp yarısını robotta püre kıvamında ezin
Yumurtaları çukur bir kapta çırpın
Kaşarpeyniri, galeta unu, karbonat, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın
Bakla püresi, kalan haşlanmış bakla, dereotu ve taze soğanı ilave edip düzgün bir karışım elde edene kadar tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın
Karışımı yağlı kağıtla kaplı yuvarlak kek kalıbına dökün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin
Servis tabağına alıp dilimleyin
Sıcak veya soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul